Второ място в национален конкурс за ученици от СОУ „Св. Паисий Хилендарски“ - Дупница

снимка: РИО - Кюстендил

На тържествена церемония в Министерството на образованието и науката бяха обявени резултатите от Националния ученически конкурс на тема „70 години след освобождението на концентрационния лагер „Аушвиц – Биркенау“ – с лице към миналото, за да имаме бъдеще“.

Във втора възрастова група, IX – XII клас, ученици от СОУ „Св. Паисий Хилендарски”, град Дупница, заеха второ място. Екипът в състав: Карина Василева, Даяна Николова, Ванеса Йорданова, Дженни Беллиато и Лора Антова, ученици от IX б клас, под ръководството на техния консултант Маргарита Сапунджиева, учител по история, изработиха постери, посветени на темата за Холокоста и уроците на историята, пречупени през погледите на младите хора и оцелелите и все още живи дупнишки евреи.

Участниците в конкурса бяха приветствани от заместник-министър Ваня Кастрева, от Суасон Хасон – заместник на посланика на Израел в България и от Йосиф Меламед, главен секретар на Организацията на евреите в България „Шалом“.

Учениците и тяхната учителка Маргарита Сапунджиева получиха грамоти и предметни награди от Министерството на образованието и науката, които им бяха връчени лично от министъра проф. Тодор Танев. СОУ „Св. Паисий Хилендарски” бе удостоено с плакет.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK