Преброяват недействителните бюлетини в Хаджидимово

Снимка: Infomreja.bg, архив

Делото е по жалба на пет партии и коалиции за оспорване на резултатите от вота за общински съветници

Административен съд – Благоевград, даде ход на делото, образувано срещу решение №101-МИ от 28.10.2019 г. на Общинската избирателна комисия в Хаджидимово за обявяване на избраните за общински съветници.

Делото е по жалба на Кръстьо Типов, Андон Попов и Кръстю Веселинков - кандидати за общински съветници от листата на местна коалиция „ДПС(НДСВ)“; на Стоян Щерев, кандидат за общински съветник от листата на ПП „ГЕРБ“; на Мариана Картулева и Тодор Атанасчиков – кандидати за общински съветници от листата на „БСП за България; на Иван Куртов и Илиян Шушутев – кандидати за общински съветници от листата на ПП „СДС“; на Алмаз Таиров - кандидат за общински съветник от листата на „БСП за България“; на Иван Сабахлъков, кандидат за общински съветник от листата на Политическа партия „Възраждане“.

Жалбоподателите оспорват правилността на отчитането на бюлетините за общински съветници и твърдят, че има обстоятелства, които правят решението на ОИК незаконосъобразно, защото не отчита действителния резултат от изборите за общински съветници.

В проведеното вчера съдебно заседание съдът допусна оглед, проверка и преброяване на недействитените бюлетини в СИК № 4, СИК № 8, СИК № 11; СИК № 13, СИК № 14 и СИК № 15.

Съдът остави без уважение искането на оспорващите лица за допускане на оглед, проверка и преброяване на недействитените бюлетини в останалите 13 на брой избирателни секции в община Хаджидимово.

Делото се отложи за 13.11.2019 г от 10.00 часа, като съдът задължи ОИК- Хаджидимово да представи в съдебното заседание изборните книжа и материали на СИК № 4, СИК № 8, СИК № 11; СИК № 13, СИК № 14 и СИК № 15, по които ще се извърши оглед, проверка и преброяване на недействителните бюлетини.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK