Втори задържан по наказателно производство за незаконно превеждане на 30 мигранти

Снимка: Infomreja.bg

Районна прокуратура – Перник, е внесла в съда искане за постоянен арест спрямо обвиняемия

С постановление на наблюдаващия прокурор в Районна прокуратура – Перник за срок до 72 часа е задържан Г.Ц. Мъжът е привлечен в качеството на обвиняем за извършено от него престъпление по чл. 280 от НК.

На 06.09.2020 г., в района на с. Проданча, община Трън, Ц. направил опит за незаконно превеждане през границата на страната на група чужди граждани от Афганистан. Мигрантите били без документи и планирали нелегално да преминат от България в Сърбия. Сред тях имало и непълнолетни.

Районна прокуратура – Перник, е внесла в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.

Аргументите за това са обосновано подозрение за съпричастността на Г.Ц. към инкриминираното деяние, което се извежда от събрания към настоящия процесуален момент и проверен по делото доказателствен материал. Наред с това е налице реалната опасност обвиняемият да извърши престъпление и да се укрие.

По същото досъдебно производство в качеството на обвиняем по-рано е бил привлечен Р.С., който понастоящем е с мярка за неотклонение „задържане под стража“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK