Малки природолюбители от Благоевград на открит урок в гората

Снимки: РДГ-Благоевград

Най-малките природолюбители от Благоевград бяха отново в гората с лесовъдите от регионалната дирекция.

Лесовъдските игри под надслов „Лесовъд за един ден“ се организират от лесовъдите – горски педагози от благоевградската дирекция за втори път през тази година.

Горските служители бяха поканени за открит урок от преподавателите на детско учебно заведение в града.

„Фактът, че все повече преподаватели на училища и детски градини от страната инициират лесовъдските игри и търсят лесовъдите за организирането им е най-високата оценка за нашата работа. Това ни мотивира да продължаваме да обучаваме повече наши колеги – лесовъди в дисциплината горска педагогика и да вярваме, че ще има на кого да предадем знанията и любовта към гората“, каза д-р инж. Ани Петракиева, експерт в Изпълнителна агенция по горите и преподавател по дисциплината „Горска педагогика“ в Лесотехническия университет.

Само за последните десет дни има организирани три подобни инициативи - от РДГ Смолян с участие на деца и преподаватели от шест държави, РДГ Благоевград и Югозападно държавно предприятие.

Инициативата „Лесовъд за един ден“ стартира преди повече от четири  години и обхваща вече близо 10 000 деца от цялата страна, които са участвали в нея. Лесовъдите от регионалните дирекции по горите, държавните горски и ловни стопанства и държавните горски предприятия, преминали курса по горска педагогика, в това число и студентите избрали да изучават дисциплината Горска педагогика в ЛТУ са близо 170.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK