Втори пожар бушува в Рила планина

снимка: infomreja.bg, архив

Втори пожар бушува в Рила планина. Горят десетки декари ниска и средна тревиста растителност в местността "Белият бор", съобщиха за ИНФОМРЕЖА от пресцентъра на кюстендилската полиция.

По предварителна информация пожарът е предизвикан от мълния днес по обяд.

Най-вероятно в гасенето на пламъците ще се включат и хеликоптери, тъй като теренът е труднодостъпен и има опасност огънят да достигне намиращата се в близост борова гора.

Междувременно продължават действията по потушаване на пламъците в труднодостъпната местност в Рила, възникнали на 19 август. Около 40 души са се включила в гасенето. Пожарът е локализиран, низов е и общо засегнатата територия от огъня се изчислява на 250 дка.

Продължават гасаческите действия в местността "Илиина река", където пожарът възникна на 19 август. Пожарът е локализиран, низов е и общо засегнатата територия от огъня се изчислява на 250 дка.

50 души  - пожарникари, спасители, доброволци доугасяват пожара, възникнал ден по-късно в землището на с. Пастра, който в резултат на силния вятър вчера след 15.00 ч  е преминал във върхов, привечер бе овладян. Общо засегнатата площ от огъня е 250 дка, 20 дка от тях е а унищожената борова растителност.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK