Министър Светлан Стоев прие посланика на Словения Анжей Франгеш

Снимка: МВнР

Двамата обсъдиха развитието на двустранните отношения и доброто сътрудничество в рамките на EС и НАТО

Министърът на външните работи Светлан Стоев прие посланика на Словения у нас Анжей Франгеш, с когото обсъдиха развитието на двустранните отношения и доброто сътрудничество в рамките на EС, НАТО и инициативата „Три морета“ .

България и Словения имат сходни цели, определени от членството в ЕС и НАТО, както и от общите позиции за подпомагане евроинтеграцията на държавите от Западните Балкани, гарантиране на сигурността и просперитета в региона, подчерта Светлан Стоев.

Той изрази увереност в успеха на предстоящото Словенско председателство на Съвета на ЕС и очакванията на българската страна за продължаването на  тясно сътрудничество със Словения по обявените към момента от нея приоритети.

Министър Стоев оцени високо приноса на Словения към Инвестиционния фонд към Инициативата „Три Морета‘‘ и изрази надежда за ползотворно сътрудничество за осъществяването на общите регионални и трансгранични проекти в областта на транспорта, енергетиката и комуникациите, включително и по време на българското домакинство на инициативата тази година.

Очакванията на българската страна са словенски компании да се включат в планирания бизнес форум, което ще допринесе за развитието на връзките.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK