Главен комисар Николов: Няма институция, която може сама да се справи в ситуация на бедствие

Снимки: ГД ПБЗН

За Албания отпътуваха специализирани автомобили на главната дирекция

Директорът на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“, заедно с колегите си бе на място, за да се увери в организацията, предприета за транспортирането на хуманитарната помощ.

Тя е осигурена от БЧК и от резерва на МВР и ще бъде доставена с автомобили на ГДПБЗН. Главен комисар Николов припомни, че още вчера Министерският съвет взе и гласува решение да окаже финансова помощ на пострадалата Албания в размер на 200 хил. лв. и хуманитарна – тя е на стойност над 100 хил лв.

Пожарните коли са натоварени с палатки за 1 000 човека, чаршафи, одеяла, включително и надуваеми, възглавници, хуманитарни пакети, всичко това, което е от първа необходимост и което са поискали албанските колеги.

Той уточни, че в разговор по телефона е потвърдил готовността на ГДПБЗН да бъде изпратен екип от 200 пожарникари и спасители в помощ на Албания, а кметът на Пловдив Здравко Димитров е подписал заповед, с която командирова и петима доброволци, които да се включат при необходимост.

Натоварените специализирани автомобили ще пристигнат тази вечер в Македония, за да може утре сутринта да доставят хуманитарната помощ в Албания.

При случай на бедствие помагат всички, няма институция, която може да се справи сама в такава ситуация, заяви главен комисар Николов. Той обясни, че в контекста на поддържането на готовността на силите за справяне с аналогични ситуации, се осъществява и много добър непрекъснат обмен на добри световни практики.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK