Втори ден тестване в Банско, полицаи и общински служители чакат резултати

Снимка: Infomreja.bg

Полицаи следят да не се ступват хора в и извън сградата

Втори ден на тестването в Банско.

Преди обед пристигна екип на РЗИ, който продължава да тества жителите и пребиваващите в община Банско. Около 11 ч. отново бе създадена организация пред поликлиниката в града, където се провежда тестването.

Полицаи следят да не се ступват хора в и извън сградата.

Вчера бяха тествани 148 души – 5-има от които с антитела, 3-ма са под карантина в домовете си, защото са с положителен резултат. Това са служител на МВР, пенсионер и жена, уточни д-р Татяна Джупанова.

„Надявам се да има резултати, с които да покажем, че по-голямата част от хората са здрави. Всъщност може да се окаже, че по-голяма част от хората имат антитела“, каза кметът Иван Кадев, който лично присъства на тестването.

Днес продължаваме с хората, които са били на смяна вчера. Докъм 13 ч. ще продължи тестването на полицаи, медици, спешни медици. След това започва тестването на общинската администрация, след това по списъци ще бъдат подложени на тест хората от ски зоната, хотелите, ресторантите. Същевременно записваме много хора, проявяващи желание за тестване, уточни кметът.

Сутринта от 8,30 ч. имаше желаещи, които да се тестват. Собственик на магазин на сладки попита лично кмета кога може да се тества. Той се е самоизолирал още в първия ден на карантината в града, а днес иска да разбере дали е изградил антитела, за да може да се прибере спокойно в родния си град.

„На хората, които проявяват самоинициатива за тестване, казвам, че има отворени телефонни линии още от началото на извънредното положение, където могат да се запишат и ще бъдат направени списъци с дата, час и лицата. Моля ги да не се струпват“, призова кметът.

По случай предстоящите празници и хората, които са собственици на жилища в града, които си правят планове да дойдат, моля ги да си стоят вкъщи. Отправям и апел към нашите съграждани да продължават да спазват указанията, да не излизат от вкъщи без необходимост, да спазват дистанция и лична хигиена. Сега навлизаме в същинския период на това заболяване! Нека се въоръжим с търпение – не още малко, а толкова, колкото е необходимо, апелира Кадев.

До 12 ч. полицаи и служители на Общината чакаха реда си за изследване.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

един от всички12:53 - 13.04.2020
Този собственик, въобще не се замоизолира, напротив продаваще си още и по време на карантината....Много смел се оказа за съжаление, сефте днес не е отворил за пред камерите. А и друго, как може продавачи от същата улица да за саписани в Бюрото по труда, а в същото време да си отворят и двата магазина, а и двете продавачки са на борсата?????!!!! Бих добавил, да се САМОСЕЗИРА ИНСПЕКЦИЯ ПО ТРУДА!!!! Мисля, че има много безработни , които цяла зима не са "жулили" клиенти и не могат да си купят хляба, а "кърлежите" от ЯМБОЛ, които се водят с банско гражданство да са на борсата.....СЪЖАЛЯВАМ ЗА ГРУБИЯ ЕЗИК но граница няма българското нахалство и безхаберие....
Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK