Втора загуба за Марек Юнион – Ивкони в Шампионска лига

снимка: Боби Тошев/БГНЕС

Марек Юнион-Ивкони (Дупница) допусна тежка загуба с 0:3 гейма в при домакинството си на Нолико (Маасейк, Белгия) във втория кръг на Шампионска лига. В отделните части 15:25, 23:25, 19:25 в полза на Нолико. Дупничани домакинстваха в Самоков, но това не попречи на феновете да подкрепят любимият си отбор.

В първата част българите направиха пет грешки от начален удар, което се оказа решително за крайния изход в него. Във вторият гейм Марек вече стоеше далеч по-равностойно на полето и не допусна съперникът му да се откъсне на повече от две точки, като момчетата на Найденов дори на няколко пъти бяха напред в резултата с две точки.

Нолико обаче влез със самочувствие в разиграванията над двайста точка и поведе с 22:20. Найденов взе прекъсване, което помогна възпитаниците му да изравнят при 22:22 и 23:23. Грешка от сервис на Гьоргиев и ас на Йелте Маан не оставиха място за драма в края на гейма.

В третата част опитът на гостите си каза думата и белгийците триумфираха с 3:0 гейма. За Марек Юнион – Ивкони това бе втора загуба в първото му участие в Шампионската лига. Преди седмица момчетата на Найден Найденов загубиха с 1:3 гейма при гостуването си на Аркас Спор Измир. На 15 ноември от 19.30 Марек Юнион – Ивкони приема испанския КАИ.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK