Втора победа за Шифрин в Банско – този път в супер гигантския слалом

Снимки: Вanskoski.com

Два дни по-рано Шифрин триумфира и в спускането

Трикратната световна шампионка Микаела Шифрин (САЩ ) спечели в неделя, 26.01.2020, супер гигантския слалом в Банско след като два дни по-рано триумфира и в спускането. 

За първи път в кариерата си американката побеждава в две скоростни дисциплини през един и същи уикенд.

Изключителните технически умения на Шифрин и помогнаха да се ориентира по най-добрия начин в много острите завои на трасето “Марк Жирардели” и изпревари с 0,29 секунди италианката Марта Басино, която остана втора.

Поех малко риск. Беше наистина лудо състезание и карах доста агресивно. Това беше перфектната повърхност, перфектните условия и очевидно много ми харесва трасето, каза Шифрин след състезанието в Банско. 

Бившата световна шампионка Лара Гут-Бехрами от Швейцария изостана с 0,70 на трето място и записа първия си подиум за този сезон.

Една от основните претендентки за Големия кристален глобус Федерика Бриньоне водеше с 0.08 на последната контрола, но загуби равновесие, след като закачи една от вратите и не успя да финишира.

Победителката в предишния супер гигантски слалом София Годжа пропусна състезанието в Банско, за да може да се възстанови натъртеният й десен глезен след като падна в спускането в петък.

С две победи и едно четвъртото място в събота Шифрин си тръгва от Банско с 250 точки, увеличавайки аванса си в общото класиране на 370 точки пред Бриньоне и 395 пред Петра Влъхова от Словакия, която завърши състезанието на шесто място. 

От Банско белият керван се мести към Роза Хутор, където следващия уикенд ще има спускане и супер гигантски слалом.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK