Малкият Мехмед е изписан от болница

Снимка: Личен архив

Бабата и бащата не детето не коментираха подробности за изчезването му заради разследването

Малкият Мехмед, който беше изчезнал от дома си в Якоруда, вече е изписан от болница и си е у дома при семейството, съобщи БНТ.

Детето беше с баща си и баба си, които заявиха, че е добре и си отиват вкъщи, но заради разследването отказаха да коментират повече подробности.

Както ИНФОМРЕЖА съобщи, Мехмед изчезна от дома си в Якоруда в сряда, а след близо денонощие беше открит в съседното село Бунцево. Все още не е ясно как детето се озовало там – дали е станало обект на похищение или само е вървяло през гората.

Детенцето беше открито от горския стражар към „ДГС Якоруда” Муртаза Клечов, който ще бъде награден за проявените човещина и благородство.

Докато изпълнява служебните си задължения в поверения му охранителен участък, Муртаза едва ли е предполагал, че ще се окаже на точното място в точното време и така се превърна в герой на деня и спасител на изгубеното момченце и семейството му. 

Мъжът е с дълъг професионален стаж в системата на горите, а от 28 г. е стражар в териториалното поделение на ЮЗДП в Якоруда. 

Веднага, след като даде показания пред полицията, Муртаза говори и пред медиите.

Аз бях със служебната кола, когато намерих детето. То е в добро състояние, по това време стоеше на пътя в гората. Слязох, облякох го с моето яке, обух го с чорапи. Не мога да кажа, че детето беше уплашено, казах му ела да те снимам за мама, засмя се, дойде към мене и се изплези“. Това обяви горският служител.

По негови думи момченцето е било в добро състояние и без видими наранявания. Той казва още, че след като намира Мехмед го качва в колата и го откарва в полицейското управление. „Детето нямаше обувки, беше само по тениска и розови гащички. Беше леко мръсничко“, коментира още пред журналисти Клечов.

Той не изключва възможността малкият Мехмед сам да е стигнал до гората на съседното село, тъй като е имал наранявания по ръцете. Разстоянието, което е преминало детето, е около 2 км горски терен.

Семейството на детето обаче продължава да твърди, че Мехмед е отвлечен и заради вдигнатия шум е оставен от похитителя на пътя в Бунцево.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK