Вълк нападна козар и стадото му край пограничното село Илинден

Снимка: Обекти.бг

Козар от пограничното село Илинден бе нападнат преди дни от вълк, докато миел ръцете си в река Мътница в местността Кирин дол край селото.

Случаят разказа пред ИНФОМРЕЖА потърпевшият човек, който заяви, че вълкът освен него, е нападнал и една от козите в стадото му, от която откъснал парче месо, но подгонен от кучетата, е избягал.

Благодарение на яростната намеса на кучетата пазачи на стадото кози той и животните му са се спасили от вълчата напаст.

Нахапаната козичка също е била спасена.

Пострадалият мъж коментира, че вероятно гладните вълци в района идват през планината от Гърция.

В много от пограничните села в община Хаджидимово те слизали дори и до къщите на хората да търсят храна, което представлява опасност да не започнат да нападат и  хора като посочва неговият случай от преди дни на река Мътница.  

Гладните вълци и дивите прасета ежедневно нанасят щети върху добитъка и посевите по селата. Изровени от дивите прасета са големи площи засети с картофи и други посеви. Имало случай и на нападнати и изядени крави,  кози и овце от вълците.  

ЛРС „Сокол“ да организира извънредни и спешни ловни мероприятия за прочистването на вълците и дивите прасета в пограничните села в община Хаджидимово докато все още няма сериозно пострадали хора, е призивът на уплашения козар към ръководството на Ловно рибарското сдружение. Той сподели, че самият той не е ловджия и не притежава оръжие, но след случилото му се, се замисля дали да не се оборудва законно с оръжие за лична отбрана, когато е със стадото си в планината.  

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK