Всички възрастни в Дома за стари хора в Радомир са с отрицателни проби на коронавирус

Снимка: Община Радомир

От 58 служители, 4-ма са с COVID-19

Всички 137 проби за коронавирус на обитателите на Дома за стари хора “Св. Иван Рилски” в град Радомир са отрицателни. Това съобщи директорът на дома Донка Ваклинова. Резултатите бяха потвърдени и от директора на РЗИ – Перник д-р Юри Торнев.

Проби са взети и на всички 58 души от персонала на социалното заведение. 4 от тях са се оказали положителни – на едно лице от помощния персонал, двама санитари и една медицинска сестра.

Служителите с положителни проби нямат никаква симптоматика на вируса и не се налага да бъдат приети в болнично заведение. Те ще бъдат поставени под домашна карантина до 28 май. След това отново ще им бъдат направени тестове закоронавирус, а при наличие на две отрицателни проби след карантинния период, те ще могат да се върнат отново на работа.

Ваклинова успокои обществеността, че са положени всички грижи за запазване здравето на възрастните хора, а отрицателните им проби за наличие на вируса доказват това. Свижданията и излизанията на хората от дома не са разрешени от началото на пандемията.

В социалната институция усилено се извършват дезинфекционни дейности. На разположение на обитателите на дома са диспенсъри с дезинфектант. Има достатъчно маски, ръкавици, шлемове, престилки и други предпазни средства. Извършват се ежеседмични и извънредни инструктажи на възрастните хора за предпазване от коронавирус, съобщи още Ваклинова. Спазват се предписанията на РЗИ - Перник, която също е извършила проверка в дома и е взела проби от различни повърхности.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK