Сандански отбеляза 106 години от освобождението на Свети Врач

Снимки: Община Сандански

Празничните събития, посветени на 106 години от освобождението на Свети Врач, започнаха тържествено с ритуал по издигане на българския флаг от военните на Военно формирование 56 040, град Благоевград, пред паметника на генерал Георги Тодоров в Сандански.

Пред монумента, издигнат в памет на ген. Тодоров – водач на славната Седма пехотна Рилска дивизия, кметът на община Сандански – Кирил Котев, поздрави всички присъстващи с думите: „Трябва да се гордеем с нашите предци и да прекланяме глави пред тяхната памет и дело“.

В знак на почит Община Сандански, Общински съвет – град Сандански, Военно формирование 56 040 – град Благоевград, Църковно настоятелство – град Сандански, политически партии, НЧ „Отец Паисий 1919“, ученици от училищата в община Сандански и граждани поднесоха цветя и венци пред паметника на генерал Тодоров.

По–късно с шествие по главната улица „Македония“, водено от Духов оркестър – Сандански, всички се отправиха към пл. „България“, където се проведе празничен концерт с участието на солисти от Фолклорна формация „Славеи“, Ансамбъл за народни песни и танци „Никола Вапцаров“, Студио по балетно и танцово изкуство „Феерия“, деца от детските градини „Радост“, „Пролет“, „Първи юни“ и „Здравец“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK