Община Перник вече с гласуван бюджет! Кметът го връща два пъти

Снимка: Община Перник, архив

Отхвърлиха решението за закупуване на две станции за измерване качеството на въздуха

След като кметът на община Перник Станислав Владимиров, върна бюджета на община Перник, днес Общинския съвет го прие за втори път. Средства за закупуването на две станции за измерване на качеството на атмосферния въздух, обаче няма да има, стана ясно от гласуването на съветниците.

Бе отхвърлено и предложението за техническо обследване и архитектурно заснемане на спортна зала „Борис Гюдеров“, което означава, че на този етап не може да се говори за обновяване на залата. Средствата отделени за проекти на сурвакарско село и скейт парк също бяха отхвърлени.

След сесията финансистът на община Перник коментира, че като цяло макрорамката на бюджета се запазва в предложените от кмета граници, но има промени на обекти в поименния списък, както и в числения състав на служителите в кметствата. По думите й промените на стойностите в отделните кметства са неаргументирани.

Отхвърлянето на програмата за управление на общинската собственост ще бъде осезаемо за приходната част на бюджета. Това означава, че за всеки отделен имот който се отчуждава, пуска за търг за наем или продажба ще трябва да се правят отделни докладни записки. Това ще увеличи бумащината съществено.

Освен това в Закона за общинската собственост е записано изрично, че Общинският съвет приема програма за управление на общинската собственост не по-късно от приемането на бюджета за съответната година.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK