Приключи ремонтът на покрива на къщата на Шайгови в с. Гълъбово

Снимки: Муса Гагъм

Това беше една малка победа за доброто. Бъдете промяната, която искате да видите в света!

Официално ремонтът на покрива на семейството на Мустафа Шайгов от с. Гълъбово приключи преди два дни. На 13-и ноември стартирахме кампания за събиране на средства, за да помогнем на неговото семейство, което живееше в голяма бедност. За щастие, десетки се включиха в кампанията, която събра 4 100 лева.

За малко повече от две седмици се плати сметката за ток, която беше малко над 1 000 лева. Цялата сметка беше покрита от анонимен дарител от Благоевград. Ел. техници от село Краище направиха нова инсталация за тяхна сметка, като също така платиха материалите с лични средства.

Семейството на Мустафа вече се радва на много храна, дрехи, обувки, ток, телевизор, мебели и чисто нов покрив. Материалите за покрива бяха дарени от кмета на община Белица, Радослав Ревански, който първи подкрепи кампанията на Муса Гагъм и Атанас Сакарев и ИНФОМРЕЖА.

В ремонта на покрива се включиха доброволци от с. Дагоново и групата от с. Ракитово. Хората от с. Ракитово показаха голяма щедрост, като дариха голяма сума пари и осигуриха чисто нова алуминиева дограма за тяхна сметка, която ще бъде монтирана до няколко дни. Тези хора ни показаха, че доброто все още съществува.

Малкият Фирас, който дари своята касичка, се превърна в знаменитост благодарение на кампанията ни и беше затрупан с подаръци, както и с 55' инча плазмен телевизор. Хората, които ни критикуваха за това, че приехме неговото дарение, е добре да се успокоят, защото той си го върна многократно, а наградата пред Всевишния ще бъде още по-голяма. С тази своя постъпка Фирас накара много хора да се замислят и даде пример, който дълго време ще се помни.

Много дискусии проведохме относно състоянието на къщата на 70-годишния Мустафа Шайгов и всички бяхме единодушни, че без този ремонт техният дом щеше да рухне до 2 години, защото покривът имаше много дупки и капеше сериозно вътре в стаите. Семейството щеше да остане на улицата, а вие им спасихте живота и променихте съдбата им. Рабохитме много дни от сутрин до вечер и резултатите са видими.

Всичко това е благодарение на хората, които ни се довериха и пращаха своите дарения, както и на тези, които ни подкрепиха и работиха неуморно заедно с нас. Обединихме се, въпреки различията ни във вярата, етноса и цвета на кожата и заедно постигнахме едно малко чудо. Ще успеем и ще бъдем по-добри, но трябва да сме заедно и да си помагаме.

Гордеем се с всеки един от вас, който ни подкрепи и ни помогна. Благодарим на Всевишния, който ни даде сили да продължим, въпреки трудностите. Благодарим на кмета на общината Радослав Ревански, доброволците, дарителите и тези, които преживяха мъката на това семейство заедно с нас и решиха да не са просто зрители, а будители. Благодарим на групите от Дагоново, Ракитово и Хаджидимово, които най-силно ни подкрепиха.

Историята на Мустафа Шайгов може да сполети всеки един от нас и затова трябва да сме заедно и да си помагаме, защото само Всемогъщия знае какво ще ни сподели в утрешния ден. Тази кампания извади наяве най-доброто от едни хора, но също така и най-лошото от други.

Ние сме доволни от нашата работа и се гордеем с всеки един, който беше част от това добро дело. Нека всички се поучим от тази история, която ни показа, че трябва да сме благодарни за това, което имаме, защото то е лукс, който други не могат да си позволят. Това беше една малка победа за доброто. Бъдете промяната, която искате да видите в света!

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK