Изгорялата къща в Белица "спасила" още един дом от пожар и гората (СНИМКИ)

Снимка: Infomreja.bg

Изгорялата къща в Белица спасила още един дом от пожар и гората.

Това е последната къща на улицата преди пътя за Семково. Достигането на 4-те екипа пожарникари е било трудно именно заради лошия терен и тясната уличка.

„Според кадастъра в община улицата продължава, но в действителност не е така, в чешмите водата едва капе, нямало налягане”, разказат съседите.

Огънят е изпепелил всичко – покрив, гредоред, техника, имущество, дрехи и документи на семейството на Фатиме Мустафа Весалова и Ахмед Усаин Талип.

Къщата е била тристайна, в която живеели младото семейство с детето си и дядо.

Майката е сирак, работи в хотел в курорта Семково, а бащата в цех за дограма в Белица. Местните ги описват като изключително работливи и добри хора, но крайно бедни.

Пламналата плевня, пълна със сено, в комбинация с дървенията по къщата, предизвикали разрастването на огъня и опустошителната му сила. Изгорели са и 5 агнета, а кокошките и овцете сами избягали.

За щастие съседната къща е спасена. Самите съседи подали сигнала до пожарната в 17,45 ч. Преди това детето на пострадалото семейство изтичало да каже, че в плевнята има пожар, където момчето играло с кибрит.

Отломките от едноетажната къща са разчиствани от съседи и граждани на Белица. Днес сутринта стартира и дарителска кампания по събирането на средства за възстановяването на дома на семейството. Кметът Ревански нареди бригада да помогне с освобождаването на терена от отломките.

От началото на деня са събрани над 1000 лв. в читалището, където в списък ще бъдат изброени дарителите.

Средствата могат да бъдат преведени на личната банкова сметка на:

Фатиме Весалова
IBAN BG06STSA93000008736675 
BIC STSABGSF
Банка ДСК - клон Белица
Титуляр: Фатиме Мустафа Весалова

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK