Сандански – кандидат за европейски град на спорта 2021

Снимки: Община Сандански

Решението за избор на Европейски град на спорта ще бъде обявено в началото на ноември

Кметът на Община Сандански – Атанас Стоянов представи на онлайн заседание днес кандидатурата на град #Сандански за Европейски град на спорта 2021.

Пред членовете на Управителния борд на ACES Europe бе презентирана кандидатурата на общината, като решението за избор на Европейски град на спорта за 2021 г. ще бъде обявено в началото на месец ноември.

Презентацията за кандидатурата на Сандански, създадена с подкрепа на спортната общност в града, представи богатата спортна история на града, спортистите на десетилетието, спортната инфраструктура, спортните клубове и богат Спортен календар за 2021 г.

АCES Europa е сдружение с нестопанска цел, което всяка година от 2001 г. насам определя Европейска столица, град, общност и Град на спорта. ACES Europe прави тези признания, в съответствие с принципите на отговорност и етика, имайки предвид факта, че спортът е фактор за обединяване на обществото, подобряване на качеството на живот и пълната интеграция на социалните класи в обществото.

"Да си пожелаем през 2021 година Сандански да бъде Европейски град на спорта, за да имаме възможността да разгърнем потенциала на нашите спортни традиции, които възпитават истински шампиони. Убедени сме, че със своята активност, условия и климат Сандански ще успее да спечели високата титла – Европейски град на спорта 2021", коментираха от общинската администрация в Сандански.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK