Всички автомобили задължително с включени фарове

снимка: infomreja.bg, архив

С глоби между 20 и 150 лв. започва традиционната акция „Светлина" на „Пътна полиция", съобщи dariknews.bg. От днес до 1 март следващата година шофьорите на превозни средства са длъжни да карат с включени къси светлини и през деня. За поредна година на територията на цялата страна служители на КАТ „Пътна полиция" и представители на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация" ще проверяват за изправност на фаровете и за подготовката на превозни средства за есенно-зимния сезон. Основната цел на организаторите от отдел "Пътна полиция" е да се намалят предпоставките за пътнотранспортни произшествия.

От днес всички коли на пътя трябва да са с включени фарове. Водачите на моторни превозни средства ще бъдат длъжни да карат на къси светлини дори и в светлата част на деня. В цялата страна пътните полицаи и инспекторите ще извършват масови проверки за изправността на фаровете и готовността на автомобилите за есенно-зимните условия на движение. Ако при проверка се окаже, че фаровете на автомобила са неизправни, глобата за водача ще бъде между 20 и 150 лв. и ще се отнемат пет контролни точки за неизправни светлоотразители. 50 лв. пък е глобата за износени гуми. От КАТ ще сигнализират и за установени нередности в пътната маркировка, както и уличното осветление.

Тази година партньори на акция „Светлина" са и Съюзът на българските автомобилисти, Асоциацията на автомобилните производители и БЧК. Като част от акцията Българският червен кръст ще организира интерактивни "открити уроци" по безопасност на движението в училищата с децата между 7 и 10-годишна възраст. /dariknews.bg/

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK