Антоанет Тончева с изложба „102% АРТ“ в храма на Майстора

Снимки: ХГ "Владимир Димитров - Майстора"

Изложбата „102% АРТ“ на Антоанет Тончева се открива в Художествена галерия „Владимир Димитров – Майстора“ на 13 юни 2019 г., от 18.00 ч.

„В изложбата „102% АРТ“ представям концептуално абстрактно изкуство, в което цифрите и математическите формули на технологичното виртуално време, в което живеем, са трансформирани в пространствено решени форми. Имам честта да покажа в галерията „Владимир Димитров – Майстора“ картини, които са показани и в престижни изложения в Ню Йорк, както и в Кралската академия по изкуствата в Брюксел.

В процеса на работа търся тоналността, семантиката, структурата и лекотата на образите, смесвам стилове и техники. Идеята е да дефинирам както силата на въздействие, но и присъствие на добър слушател“, споделя авторката.

Антоанет Тончева е родена в София. Завършила е Кралската академия по изкуствата в Арлон – Белгия, специалности „Живопис“ и „История на изкуството“. Тончева е член на Белгийската асоциация на пластичното изкуство.

Има множество международни отличия. В България е показвала изложбите „Визия за музиката“ в Българското национално радио – по интерпретации на известни композитори, „Усмивки под ръка“ в галерия „Финес“ и „Коктейл за двама“ в галерия „Теа“ – София.

Участва в многобройни международни изложения в Европа, САЩ и Южна Корея.

Тончева е представяна в Музея на модерното изкуство MoMA – Ню Йорк, САЩ; Кралска академия по изкуствата в Брюксел, Белгия; музей в Тел Авив, Израел; музей в Южна Корея и в Парижкия Лувър.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK