Все още няма яснота дали задържаните Гольовци в „Орландовци“ са от ромския квартал на Кюстендил

Снимка: МВР

Все още няма яснота дали задържаните Гольовци в „Орландовци“ са свързани с ромите от квартал „Изток“ на Кюстендил.

Както ИНФОМРЕЖА съобщи, над 15 лица бяха задържани днес рано сутринта след проведена специализирана полицейска операция в квартал „Орландовци“ в столицата. Сред тях има и представители на клана Гольовците, обяви зам.-главният прокурор Иван Гешев. До този момент не става ясно точно кои са задържаните по случая.

„Ние не участваме в тази разработка. До този момент колегите от столицата не са търсили съдействие от нас. Не можем да потвърдим или да отречем дали задържаните Гольовци са от Кюстендил“, коментираха от ОДМВР.

В ромския квартал „Изток“ обаче бяха изключително радостни, след като беше разпространена информация около спецакцията в столицата.

„Гольовците са пуснали пипала из цялата България и не само. Може да са тези от нашия квартал или техни родственици. Нямаме никакъв контакт с тях“, коментира 54-годишен жител от квартала, пожелал анонимност.

Именно представители на Гольовците бяха в основата на масовия бой, възникнал на 17-и февруари в центъра на Кюстендил. Тогава 35-годишният кюстендилец Валери Дъбов беше зверски убит от 19-годишния Алекс Димитров.

По-рано днес беше обявено, че полицейската операция в „Орландовци“ е предприета в рамките на образувано досъдебно производство, наблюдавано от Специализираната прокуратура.

Делото е за организирана престъпна група, занимаваща се с широкоспектърна престъпна дейност - от дребни битови кражби до сериозни грабежи и разпространение на наркотици, производство на акцизни стоки, без бандерол и разпространяването им, от кражби на релси, чупене на надгробни паметници, до сериозни грабежи и тежки престъпления срещу личността - всичко, с което могат да се изкарат пари.

„Резултатите, които се надяваме да видите в следващите дни, се дължат на сериозната работа на СДВР, продължила 6-7 месеца. Допълнително в операцията се включи и Дирекция „Вътрешна сигурност“ на МВР, защото според нас към този момент, макар и да няма привлечени като обвиняеми, двама служители на Второ РУ - взводни командири, са част от тази престъпна група. По първоначални данни те са осигурявали образно казано чадър на тези престъпления“, обяви зам.-главният прокурор Иван Гешев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK