Нови находки на засаден канабис

Снимка: МВР, архив

Откриха ги в Петричко и Дъбница

Вчера полицейски служители на ОДМВР-Благоевград, са  провели специализирана полицейска операция по линия на противодействие на производството, съхранението и разпространението на наркотични вещества.

В местността Русова скала, землище на село Кукурахцево, община Петрич, в обезлесен участък от Държавен горски фонд полицейски служители на РУ-Петрич, са намерили засадени около 117 броя тревисти растения. След направен полеви тест те са реагирали положително на канабис с общо тегло около 351 килограма.

Около 10:00 часа на същата дата  полицейски служители на РУ-Гоце Делчев, са проверили жилище в село Дъбница и прилежащи към него пристройки, обитавани от 45-годишен мъж от селото.

В участък от градината е открито засадено растение с тегло около 300 грама, което след направен полеви тест е реагирало положително на канабис.

В следобедните часове на деня  в село Гърмен е спрян за проверка лек автомобил „Мерцедес“ с 24-годишен водач от близкото село Дебрен.

С техническо средство е установено, че водачът шофира след употреба на наркотични вещества, а в автомобила е намерено и иззето около 1,2 грама наркотично вещество, реагирало положително на амфетамин.

Лицето е задържано със заповед за задържане до 24 часа.

По случаите са образувани досъдебни производства.

Работата продължава под надзора на РП-Гоце Делчев, и РП-Петрич.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK