Връщат казармата от 2021 година?

Снимка: Infomreja.bg

Според Каракачанов възстановяването на наборната военна служба e абсолютно задължително

„От 2021 година може да се въведе наборната военна служба, ако сега държавата започне да работи по темата. Няма да е лесно, но и няма да е толкова скъпо, колкото се опитват да ни обясняват".

Това заяви министърът на отбраната Красимир Каракачанов по време на Втория национален събор на запасното воинство в България, който се провежда в Крънската кория край Казанлък. 

Според Каракачанов възстановяването на наборната военна служба e абсолютно задължително, тъй като на практика армията няма резерв, съобщава „Дарик Нюз“.

Според министъра на отбраната е крайно време младите хора да бъдат възпитавани в дух на умения, а не на джендъри. Министърът  допълни, че използваните досегашни аргументи срещу връщането на наборната казарма „вече не важат“, тъй като много страни от ЕС и наши съседски са върнали наборната служба, а в някои тя никога не е била отменяна.

Оптималният срок за военната наборна служба, според военния министър, е 6-9 месеца, като за жените и момичетата тя е доброволна. „Дори сега да я въведем, сме закъснели", счита министър Каракачанов.

Той отчете като грешка политическото решение за премахването на наборната военна служба преди 12 години. Подобна теза преди ден изразиха и от ръководството на Съюза на офицерите и сержантите от запаса.

Според Каракачанов, мотивите, с които тогава е било взето това решение, а именно, че „професионалната армия ще е малка, но добре обучена, добре платена и добре въоръжена“, са неверни.

"Единственото, което е постигнато с премахването на казармата е фактът, че армията стана малка", допълни министърът на отбраната. /Нова тв/

 

КОМЕНТАРИ

Яка кака23:35 - 09.10.2019
Да му серá в устата на тоя пишман патриот! Сънувал е казарма, ядът му се яки патки на войници та затова мечтае за казарма. Пустиняци всекви! Бомба да ги удари баш!
Бивш08:27 - 15.09.2019
Свиньо, с каква цел я връщаш казармата? Сигурно синовете на политиците и богаташите ще служат.Всички знаем каква имитация беше казармата. През цялата си служба през 2000 г. съм изстрелял 4 патрона , защото нямаше пари даже за храна .
Войводата Торбалан08:14 - 15.09.2019
Бай Торбаланеее заври си една рязана карабина в дебеля г*з и спри с фанатичния патриотизъм и никой няма да служи в таз скапана държава защото няма какво да защитават и от кого.Хората искат пари а не да защитават такива парламентарни мафиоти.
фатмак19:33 - 14.09.2019
Поредната фантасмагория на шкембе-воевода!!! Кой ще служи? Пенсионираните военни търтеи или младежите, преминали през Терминал 2 ?!!!
Код за сигурност, въведете кода aa6
loading...