По-строги мерки и в община Белица

Радослав Ревански, снимка: Infomreja.bg, архив

Те са разпоредени със заповед на кмета Радослав Ревански

Със заповед на кмета на Белица, Радослав Ревански, с днешна дата се въвеждат по-строги временни противоепидемични мерки на територията на общината, включително и в курортен комплекс "Семково". 

Нововъведените мерки са в сила от 23:30 часа на 27.11.2020 г. до 21.12.2020 г. включително. Заповедта на кмета гласи: 

1. Преустановяват се присъствените учебни занятия (в т.ч. учебни практики, стажове, изнесени учебни часове, изпити, дуална система на обучение и др.) в училищата и центровете. В срока на мерките учебните занятия да преминат в обучение на електронна среда от разстояние.

2. Преустановява се провеждането в присъствена среда на групови извънкласни дейности и занимания, дейности по интереси, занимални и други, организирани в училищна и извънучилищна среда за всички възрастови групи.

3. Преустановяват се присъствените групови занятия в езикови центрове, образователни центрове и други обучителни центрове и школи, организирани от физически и юридически лица.

4. Преустановяват се посещенията в детски градини и детски ясли, както и в детски центрове, клубове и други, представящи групови услуги за деца.

5. Преустановява се провеждането на всички културни и развлекателни мероприятия (музеи, галерии, сценични прояви, концерти, занятия от танцовото, творческото и музикално изкуство и други). Изключение се допуска по отношение на театрите, при заетост на местата до 30 % от общия им капацитет, спазване на физическа дистанция от най-малко 1,5 м. и задължително поставяне на защитни маски.

6. Забранява са организирането и провеждането на събирания и тържества от частен характер (сватби, кръщенета и други).

7. Организирането на погребения да се извършва задължително с поставени защитни маски.

8. Преустановяват се всички колективни и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер за лица до 18 годишна възраст. Всички спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер за лица над 18 годишна възраст се провеждат без публика.

9. Въвеждам вечерен час 20:00 часа за непълнолетни (лица ненавършили 18 годишна възраст).

10. Преустановяват се посещенията на фитнес центровете и залите за групови занимания към тях.

11. Преустановяват се посещенията във всички заведения за хранене и развлечения по смисъла на чл.124 от Закона за туризма. Допускат се само доставки или взимане на храна за дома и офиса.

12. Преустановяват се посещенията в игралните зали и казина.

13. Всички физически и юридически лица, които са собственици или управители на търговски обекти да създадат организация в съответния обект, като не допускат повече от 1 /един/ човек на 3 /три/ кв. м. и/или струпване на лица около него.

14. Забранявам всички пазари, тържища, базари и изложения /тип сергии/ на открито и закрито на територията на гр. Белица и населените места.

15. Дейностите, които не са преустановени или забранени с тази заповед, се провеждат при спазване на всички противоепидемични мерки, въведени със Заповед №РД-01-675 от 25.11.2020 год. на министъра на здравеопазването.

II. Заповеди с номера №РД-15-380 от 13.11.2020 год. и №РД-15-388 от 23.11.2020 год. на кмета на общината се отменят.

III. Заповедта влиза в сила от 23:30 часа на 27.11.2020 год.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK