Деница Николова бе отличена с приза „Заместник-министър на годината 2018“ на церемония в Разлог

Снимки: МРРБ

Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството и ръководител на Управляващия орган на ОПРР Деница Николова бе отличена с приза „Заместник-министър на годината 2018“ от Асоциацията на българските градове и региони по време на 13-тата Годишна национална среща, която се провежда в Разлог.

Тазгодишното издание на форума е под мотото „Бъдещето на кохезионната политика на ЕС. Дигитализация на общините и регионите“. Отличия бяха връчени и на общини и областни управители за приноса им в развитието на различни сектори от обществено-политическия живот.

Деница Николова е номинирана от членовете на асоциацията заради приноса за успешната реализация на стотици проекти, финансирани по програмите за регионално развитие (ОПРР) и трансгранично сътрудничество в общините, както и за помощта й към местните власти по отношение на финансирането и изпълнението на инвестициите.

„Приемам наградата като огромно признание за моята работа и на екипа в Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Тя означава и допълнителна отговорност, защото трябва с още по-голямо темпо да продължаваме да показваме, че заедно можем да постигаме повече и че единни продължаваме да променяме България“, коментира зам.-министър Николова. Тя посочи, че страната ни ще продължи да се променя не само с обновяването на инфраструктурата, но и по отношение на регионалната политика към местните и регионални власти. „Една от основните цели на европейските фондове в програмния период след 2020 г. е "Европа по-близо до гражданите".

Това означава да променим начина на мислене и подхода към всички жители. В новия програмен период ще търсим общи решения, за да променяме регионите по нов начин и с инвестиции, гарантиращи по-висока добавена стойност“, каза още заместник-регионалният министър. Според нея политиката към регионите след 2020 г. ще е по-тясно ориентирана спрямо нуждите и спецификите им и сега е моментът, в който можем да защитим по-добре интересите си за ресурси и инвестиции чрез прилагане на нов подход.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK