Връчват отличието ЗЛАТЕН ПЕЧАТ със ЗЛАТНА МОНЕТА на Дупница и на кмета инж. Методи Чимев

Снимка: Infomreja.bg

На 29. март /четвъртък/ от 18.00 часа в Общинския драматичен театър "Невена Коканова"  на официална церемония Съветът на европейската научна и културна общност и Клуба на българския културен и научен елит ще връчат Отличието ЗЛАТЕН ПЕЧАТ със ЗЛАТНА МОНЕТА за Древно и уникално историческо и културно наследство на град Дупница и на кмета инж. Методи Чимев.  

ЗЛАТНАТА МОНЕТА се изработва в Монетния двор на България с двустранно златно покритие като на лицевата страна е изобразена отворената книга, като символ на прогреса, а на обратната страна са подредени красивите букви на Глаголицата.

Златното Отличие на Съвета на европейската научна и културна общност и Клуба на българския културен и научен елит се връчва на авторитетни Институции и Градове , като номинациите се правят от 180 известни български учени и творци с международно признание, които вече притежават Златното отличие. 

Преди церемонията ще бъде изигран спекгакълът “Галактика на поколенията” с участието на носители на отличието за култура - Антон Радичев, Славчо Пеев и Петър Калчев. Организаторите са подготвили и кратка филмова част за другите, които ще бъдат наградени.

За Образование и Култура "Златна монета" ще получат Гимназия "Христо Ботев" и СУ "Св. П. Хилендарски", както и художник-хореографа Войн Войнов - за съхраняване на културното наследство. В церемонията ще се включат и танцьорите от ансамбъл "Актавис" със свои изпълнения. Билети на касата на театъра.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK