Банскалията Боби Чонгов в екипа на европейските шампионки сестри Стоеви

Снимки: Община Банско

Сестрите Стефани и Габриела Стоеви постигнаха исторически успех за България, спечелвайки титлата на двойки жени на Европейското първенство по бадминтон в Испания. Поставени втори в схемата на първенството, българките победиха на финала френската двойка Лефел – Тран, завоювайки за България първия успех от европейско ниво в историята на нашата държава.

В екипът, грижещ се за младите състезателки, е физиотерапевтът от Банско – Борислав Чонгов, който е в лагера на момичетата от осем години.

„Безкрайно развълнувани сме от постижението на Стефани и Габриела. Миналата година нашите състезателки успяха да достигнат до първо място на Европейските игри, еквивалентни на Олимпийските, но на ниво Европа. Това са едни много борбени момичета, с които е удоволствие да се работи. Радвам се, че аз като техен физиотерапевт имам принос към постижението им” сподели Чонгов след вълнуващата победа.

Сестри Стоеви нямат време за почивка, защото през месец август в Китай започва Световното първенство по бадминтон, където се очаква да срещнат сериозна конкуренция от страна на домакините.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK