Връчиха почетни медали на световните ни шампиони по ММА

Снимка: ММС

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи почетни медали на ММС на световните шампиони по ММА от първенството в Манама (Бахрейн) Делян Георгиев (кат. до 65,8 кг) и Атанас Свисов (кат. +120,2 кг) и на старши треньора на националния отбор Александър Чухрай.

В шампионата участваха над 400 състезатели от 51 държави, което го прави най-масовия в историята на смесените бойни изкуства (ММА). България бе представена от 8 състезатели, а двете световни титли наредиха тима ни на 4-то място в отборното класиране. След първенството страната ни запази второто си място в Световната ранглиста на международната федерация по ММА.

С двата златни медала Българската федерация по ММА вече има 30 отличия от Световни и Европейски първенства за мъже и жени.

Президентът на федерацията Станислав Недков изрази задоволство от представянето и надежда, че Делян Георгиев, който през тази година има и европейска титла, ще намери място в десетката на Спортист на година 2017. Георгиев спечели световната титла, след като е получил травма на четвъртфинала и е играл с контузия в палеца на дясната ръка в последните две битки.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK