Преди обяд времето ще е слънчево, след обяд - облачно

Снимка: Infomreja.bg

Ще има краткотрайни валежи

Днес преди обяд над страната ще е предимно слънчево. Около и след обяд над много места ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици и временно усилване на вятъра. Остават условията за градушки. Максималните температури ще са между 22° и 27°.

В планините повече слънце ще има преди обяд. Около и след обяд над много райони ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевични бури. Остават условията за градушки. Ще духа до умерен вятър със северна компонента. Максималната температура на 1200 метра ще е около 16°, на 2000 метра - около 9°.

Преди обяд по Черноморието ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа до умерен вятър със северна компонента. Максималните температури ще са 22°-24°. Температурата на морската вода е 19°-20°. Вълнението на морето ще бъде около 1 бал.

Атмосферното налягане е близко до средното за месеца и ще остане без съществена промяна.

Слънцето в София изгрява в 5 ч и 48 мин и залязва в 21 ч и 5 мин. Продължителността на деня е 15 ч. и 17 мин. Луната в София изгрява в 6 ч и 18 мин и залязва в 22 ч и 16 мин. Фаза: един ден след новолуние. /НИМХ/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK