Временно разкъсване на облачността днес

Снимка: Infomreja.bg

След пладне облачността отново ще започне да се впътнява

Днес над страната ще преобладава облачно време, преди обяд над много райони със значителни, но временни разкъсвания на облачността. След пладне от югозапад облачността ще започне бързо да се вплътнява. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са между 12° и 17°. През нощта срещу четвъртък в Южна България ще започнат валежи от дъжд.

Над планините ще преобладава облачно време, преди обяд с временни разкъсвания на облачността. Само на отделни места в Рило-Родопска област ще превали слабо. Ще духа умерен и временно силен вятър от запад-югозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около 5°, на 2000 метра - около 0°.

Над Черноморието още в сутрешните часове валежите ще спрат, а през деня ще има и временни разкъсвания на облачността. Силният северозападен вятър постепенно ще отслабне. Максимални температури на въздуха: 15°-16°. Температурата на морската вода е 16°-17°. Вълнението на морето временно ще отслабне до 2-3 бала.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за октомври и временно ще се повиши.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 37 мин. и залязва в 18 ч. и 48 мин. Продължителността на деня е 11 ч. и 11 мин. Луната в София изгрява в 15 ч. и 33 мин. и залязва в 0 ч. и 31 мин. на 14 октомври. Фаза: първа четвърт. /НИМХ/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK