Полицаи и учители пазят децата от катастрофи преди новата учебна година

снимка: infomreja.bg, архив

През тази седмица служители на Районното полицейско управление в Кюстендил и сектор “Пътна полиция” ще осъществят съвместни действия с представители на общините и Регионалния инспекторат по образование преди откриването на учебната година. Целта е да се гарантира сигурността на децата и опазване на обществения ред.

Ще бъдат проведени работни срещи с ръководителите на учебни и детски заведения за обсъждане на мерки за физическа защита и начините на охрана, пропускателен режим, ще бъдат извършени охранителни проверки на сградите.

За ограничаване на предпоставките за пътни злополуки с една от най-уязвимите групи, участници в движението по пътищата – децата, през рисковия период в началото на новата учебна година за времето от 08. 09. 2014 г. до 31. 10. 2014 г., ще се организира и проведе традиционната „Акция на полицията “Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!“.

Преди Седмицата за превенция на детската пътна безопасност, представители на общините и кметствата  ще извършат оглед на сигнализацията с пътни знаци и маркировка; уличното осветление; предпазните огради на детските градини и училищата и пешеходните ограждения (парапети) от висок или нисък тип, които канализират пешеходните потоци и не позволяват пресичане на уличните платна на нерегламентирани места;  обезопасеността на входовете на всички детските градини и училищата.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK