Община Гърмен спечели 5 450 лв. по проект за Международния фестивал

Снимка: Infomreja.bg

Община Гърмен спечели проект „Община Гърмен – Международен фолклорен фестивал „Да пеем и танцуваме заедно“ по грантова схема на Националното сдружение на общините в Република България – „Подкрепа на инициативи на общините, свързани с регионалното измерение на Българското председателство на Съвета на ЕС 2018“.

Проектът е на обща стойност 5 450 лв., от които 3 000 лв. са по грантовата схема и 2 450 лв. - собствен принос от общината.

Основната цел на проекта е да да се повиши информираността на жителите и гостите на община Гърмен за същността и политиките на ЕС и приоритетите на Председателството на Република България.

Сред специфичните цели на проекта са:

 • Привличане на обществен интерес, разясняване на възможностите и отговорностите, които има страната ни като член на ЕС;

 • Разкриване на богатството на българския фолклор и популяризиране на страната ни чрез представяне на културни ценности и традиции пред български и чуждестранни гости на община Гърмен;

 • Утвърждаване на образа на община Гърмен и България като равноправен член и надежден партньор в ЕС, който може да ръководи процесите в Съюза и да допринася за неговото развитие и напредък чрез приятелствата и международните сътрудничества, които се създават по време на фестивала.

Сред основните дейности пък са:

Организация, изпълнение и популяризиране на ІХ Международен фолклорен фестивал „Да пеем и танцуваме заедно“;

Информация и публичност за Българското председателството на съвета на ЕС.

В рамките на дейностите ще бъдат изработени рекламни материали - тениски, шапки, химикали и флашки, които ще бъдат с логата на Европейското председателство на Съвета на ЕС 2018, на община Гърмен и Международния фолклорен фестивал и ще се разпространят сред участниците в ІХ Международен фолклорен фестивал „Да пеем и танцуваме заедно“, на 20. и 2.1 април 2018 г.

Ще бъдат изработят грамоти и плакети със същите лога, които участниците ще получат след изявата си на сцената. На срещата при кмета ще се разменят подаръци като ръководителите на групите ще получат от рекламните материали изработени по проекта.

Резултатите които се очакват от реализацията на проекта са:

 • включване от НСОБР в календара на Българското председателство;

 • популяризиране на община Гърмен като място за развитие на културен, балнеоложки и други видове алтернативен туризъм;

 • видеозаснемане и снимки в социалните мрежи.

Както писа ИНФОМРЕЖА, на 16. април в община Гърмен започват празниците на общината, а на 20. и 21. април ще бъде открит 9-ят Международен фолклорен фестивал „Да пеем и танцуваме заедно“ в Гърмен.

 

КОМЕНТАРИ

Коментарите са забранени за тази статия.

FACEBOOK