Вяра Кифова откри първата си самостоятелна изложба в Сандански

Снимки: Община Сандански

В петък беше открита изложбата на Вяра Кифова „И ние можем“ по повод Световния ден на хората със специфични нужди – 3 декември.

Организаторите посветиха събитието на жителите на община Сандански, отправяйки послание за вяра в доброто. 

Изложбата бе открита от Людмила Караиванова – директор на дирекция „Образование, култура, спорт и социални дейности“ и почетен член на Териториалната организация на глухите (ТОГ) в Сандански.

Поздрав към младата художничка и всички присъстващи отправи зам.-кметът Зорица Органджиева: „Щастливи сме, че в нашия град дойде да живее такъв талантлив млад човек. Благодарим ти, Вяра, за удоволствието да се потопим в света на тишината и изкуството, което създаваш!“ .

По повод Световния ден на хората със специфични нужди Органджиева допълни: „Нашата съпричастност не би имала смисъл, ако се измерва с добрите ни чувства и пожелания само в този ден. Нека всички отворим сърцата си, защото те са част от нас, от нашето битие! Тяхната всекидневна битка е и наша!“. 

Събитието съвпадна и с рождения ден на Мария Тойтова – също член на ТОГ-Сандански. Поздрав към нея отправи Людмила Караиванова. От името на кмета – Кирил Котев, бе поднесена торта за празничния повод.

На откриването на изложбата присъства и архиерейският наместник, който също поздрави Вяра и отправи пожелания за вяра в доброто и в светлината на утрешния ден.

Талантът на младата художничка предизвика голям интерес сред гражданите. Част от картините бяха откупени още преди официалното откриване на изложбата. Платната, които все още не са закупени, ще бъдат във фоайето на Общинска администрация до 7 декември.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK