Протестиращи поискаха оставката на Борисов и Гешев пред полицията в Благоевград

Снимка: Infomreja.bg

Оковани във вериги, те блокираха движението по ул. "Владо Черноземски"

Протестиращи от Благоевград за пореден път поискаха оставката на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев.

Въпреки дъждовното време, рано тази сутрин те се събраха пред сградата на полицейската дирекция и застанаха точно на пешеходната пътека пред входа ѝ, оковани във вериги.

Така улица "Владо Черноземски" - от Гимназията по строителство до Трето основно училище, се оказа блокирана за движение на автомобили.

Обяснението за нестандартната акция на един от лидерите на протестите в Благоевград, Калоян Ханджийски, е следното:

"Защото трима от участниците в протеста ги викат много често и ги разпитват постоянно за хвърлянето на яйца. Общо взето цялото разследване се провежда заради едни яйца. Аз мисля, че нашата полиция може да отговори на философския въпрос - кое е първото - кокошката или яйцето. Затова решихме да се заключим днес с вериги пред сградата на полицията и по този начин да изразим нашия протест".

"Няма да ни откажат от протестите, ще продължим, докато не паднат правителството и главният прокурор Иван Гешев. Ако трябва, ще остана да си протестирам сам. С тези привиквания в полицията искат да ни уплашат и постепенно да се откажем и целият протест да се потули и "страхотното" управление на Бойко Борисов да продължи. Ако може да викне всички протестиращи в РПУ-тата, да го направи", коментира пред ИНФОМРЕЖА протестърът Сашо Тодоров.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK