Впечатляващи демонстрации червенокръстците от Огняново показаха в дебренското училище

Снимки: Личен архив

Поредна своя инициатива проведоха младите червенокръстци от гърменското село Огняново със свои връстници от училището на другото гърменско село Дебрен.

Всички доброволци от БМЧК-Огняново, участници в инициативата, са преминали през обучения за първа долекарска помощ. Те бяха водени от самия кмет на селото им-Димитрия Гюрова, която е и председател на червенокръстката структура.

Младите доброволци от Огняново запознаха връстниците си от Дебрен с историята и създаването на Червения кръст. Излъчиха прожекция с интересно клипче, свързано с историята и на Българския младежки червен кръст и демонстрираха  уменията си по извършване на първичен преглед, сърдечен масаж, оказване на помощ при гълтане на език и др., което бе своеобразна покана към домакините от Дебрен да сформират и те своя организация за оказване на при нужда на адекватна първа помощ на пострадали хора.

„Благодаря и поздравления на доброволците от БМЧК клуб-Огняново, за отличното представяне на своята презентация пред ученици от Дебрен. Надявам се, че сме докоснали сърцата им и ще откликнат с желание да се влеят и те в редиците на младите червенокръсци. Благодаря от сърце  на директора на училището в Дебрен-г-н Верхат Топчиев, ръководството и децата за съпричастността и доброто посрещане. Вярвам, че основните принципи на БМЧК-хуманност, единство, неутралност, универсалност-много скоро ще бъдат чути от повече млади хора в община Гърмен“, сподели кметът на Огняново и председател на БМЧК – Димитрия Гюрова. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK