"Продължаваме промяната": Искаме да спечелим изборите със 121 депутати

Снимка: Нова тв

"Румен Радев е нашият кандидат за президент", категоричен бе Даниел Лорер

Каква промяна предлагат от най-новата коалиция, която ще се бори за доверието на парламентарните избори?

"Искам да спечелим изборите със 121 депутати", това каза в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по NOVA NEWS Даниел Лорер, един от основателите на „Продължаваме промяната“.

Той допълни, че от формацията нямат червени линии към имена, а към принципи. Според него в миналото Народно събрание е имало хора, с които могат да работят, те са били и в лявото и в дясното пространство.

"От "Демократична България" имат капацитет. Ние от "Продължаваме промяната" ще поставим на масата принцип за почтеност, ще работим само с хора, които не са участвали в корупционни схеми, няма да пипаме данъци, а ще ускорим събираемостта, за да се стимулира икономическото развитие", заяви още Лорер.

За цените на тока Даниел Лорер каза, че има два аспекта - глобалната криза, което създава проблеми в цял свят, и втори -  у нас те се увеличават двойно, защото предишните правителства не са направил стратегия как да правим зелен преход, а също продължаваме да внасяме скъп руски газ, високи са цените от въглищните централи, и има неработещи  П ВЕЦ.

"Газопровода с Гърция трябва да бъде завършен, за да внасяме по-евтин азерски газ, П ВЕЦ трябва да започнат да работят, а енергийните експерти трябва да преценят дали може и трябва ли да се направи нов блок в АЕЦ "Козлодуй", докато в Белене вече не може да се реализира проект", смята политикът.

Той заяви още, че инфлационният шок ще се отрази и на България. Но задача на управлението е да направи така, че да се създадат условия за повишаване на доходите, с което да се преодолее инфлацията.

Даниел Лорер отрече да има офшорни сметки, нито да е в конфликт на интереси със съпругата си и бе категоричен, че Румен Радев е кандидатът за президент на "Продължаваме промяната". /Нова тв/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK