Волейболните ни младежи завършиха подготовката в Благоевград с победа над Куба

снимка: infomreja.bg, архив

Националният отбор по волейбол на България за младежи загря с победа за започващото следващата седмица Европейско първенство за юноши старша възраст в Дания и Полша. Лъвчетата постигнаха успех в последната си приятелска среща с гостуващите си връстници от Куба, като ги надиграха с 3:2 гейма. Така в общо петте контроли между двата отбора момчетата от Карибите записаха четири победи срещу една за Трикольорите.

Всички приятелски срещи се играха в спортната зала на ЮЗУ Неофит Рилски в Благоевград, където младежите ни се подготвят вече трета седмица.
 
В първия гейм домакините се представиха по-добре от противника на отделните елементи, но допуснаха прекалено много непредизвикани грешки и го загубиха.  Във втория нашите намалиха брака, натиснаха със сервис и стигнаха до убедителното 25:19.  Третата част бе много оспорвана и продължи доста след 25-ата точка.

В крайна сметка кубинците успяха да надделеят с 28:26 и отново да поведат в резултата.  Успешната блокада на българите се оказа решаваща за спечелването на четвъртия гейм с 25:22.  Стигна се до инфарктен тайбрек, в който Лъвчетата се оказаха по-хладнокръвни и се поздравиха с победата след 16:14.
 
Разнообразната игра на българския разпределител доведе до четирима нападатели с двуцифрен точков актив сред българските национали. Розалин Пенчев бе най-резултатен от домакините с 19 точки, следван от Станислав Величков със 17, Иван Иванов с 16 и Петър Ненков с 15.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK