Волейболни национали играха за Арти в пълната зала „Триадица“

снимка: БФВ

3171 лева събра провелият се в неделя благотворителен волейболен мач „Ас за Арти“, в който премириха сили бивши и настоящи волейболни национали с отбора на 164-а испанска езикова гимназия „Мигел де Сервантес“.

Двубоят бе организиран с цел набиране на средства за 6-годишното момченце Артър Иванов, което страда от захарен диабет тип 1 (инсулинозависим). Събраната сума от пропуски и дарителската урна в деня на мача е 2847 лева, а останалите пари за инициативата „Ас за Арти“ идват от дарението на ВК „Добруджа 07“ (Добрич).

В обновената зала „Триадица“ почти липсваха свободни места, а за доброто настроение на публиката преди началото на срещата се погрижи певицата Поли Генова. Самият двубой бе много оспорван и завърши 2:1 за отбора на Борислав Кьосев, който не скри задоволството си от поредната победа в своята славна кариера.

Малкият Арти също бе в залата и след края на мача получи топка с автографи на всички участници и екип на националния тим от състезателя на елитния „Добруджа 07“ Симеон Александров. На събитието присъства и целият мъжки отбор на „Левски Боол“ (София), а един от основните играчи на „сините“ Велизар Чернокожев бе част от селекцията на Борислав Кьосев.

Почетен треньор на „противниковия“ отбор бе Димитър Златанов. Останалите известни състезатели, които взеха дейно участие в благотворителния двубой бяха Георги Сеганов, Красимир Георгиев, Антон Василиев, Данаил Бучков, Георги Братоев и Красимир Гайдарски. Легендарният център на българския национален отбор Евгени Иванов - Пушката също бе част от сборния отбор, но не влезе в игра заради контузия.

„Скъпи приятели, благодарим на всички вас, които дойдоха в залата, благодарим на онези, които не успяха да присъстват, но се включиха чрез дарение, благодарим на играчите и на всички, които ни оказаха подкрепа и съдействие“, написа на фейсбук страницата Благотворителен волейболен мач „Ас за Арти“ Анелия Зашева, която е един от организаторите на събитието заедно със съученичките и от 164-а испанска езикова гимназия Десислава Давидкова, Мария Атанасова, Християна Благоева и Атанас Върбанов от БФВолейбол.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK