Волейболистите ни с историческа победа над олимпийския шампион Бразилия

Снимка: LAP.bg

Националният отбор на България по волейбол постигна историческа победа с 3:1 над олимпийския шампион Бразилия в сблъсък от Световната лига, предаде репортер на БГНЕС. В присъствието на над 5000 хиляди зрители в зала "Конгресна" на Двореца на културата и спорта във Варна, България постигна феноменална победа над Бразилия, която не бе постигала от 10 години насам.

Срещата започна лошо за момчетата на Пламен Константинов, които изоставаха с 6:8 при първото техническо прекъсване. Все пак българските „лъвове“ подобриха играта си, като с помощта на Розалин Пенчев и Цветан Соколов успяха да обърнат развоя на първата част. В крайна сметка националите ни показаха страхотна игра и заслужено затвориха откриващата част с 25-22.

Втората такава започна лошо за волейболистите ни, след като Олимпийският шампион от Рио поведе с 5-1. Впоследствие националите ни изравниха играта, като при второто техническо прекъсване водехме с 16-13. Разликата в частта се увеличи на пет точки в полза на националите, които съумяха да задържат преднината си до края на гейма. Възпитаниците на Константинов поддържаха преднината си през цялото време, като с ас на диагонала Цветан Цоколов поведоха с 2:0 сета.

В третата част отново България отстъпваше с 6:8 при първото техническо прекъсване, но нашите момчета съумяха да изравнят резултата за 10:10. При второто техническо прекъсване „селесао“ се оттегли с предимство от три точки за 16:13, но след няколко брилянтни блокади на Ники Николов, „лъвовете“ успяха да възстановят равенството за 17:17. В крайна сметка бразилците успяха да измъкнат гейма, въпреки добрата игра на „трикольорите“ ни, и затвориха частта с 25:23.

Четвъртата част стартира лошо за нашите, след като Бразилия натрупа аванс от три точки в началото на гейма. Все пак „лъвовете“ се мобилизираха, като съумяха да натрупат разлика от три точки за 18:15. Разликата набъбна до 7 пункта, което изправи на крака всички зрители в зала „Конгресна“. В крайна сметка борбените ни „лъвове“ успяха да се наложат в отделните части с 25-22, 25-19, 23-25, 25-19. Така България записа три победи и три загуби в надпреварата, като в следващия етап „трикольорите“ ни ще играят в Кордоба, Аржентина. /БГНЕС/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK