Волейболистите на България с втора победа на Евроволей 2015

Снимка: Lap.bg

Мъжкият национален отбор на България победи Чехия с 3:2 (19:25, 25:20, 16:25, 25:19, 15:9 ) във втория си мач от предварителна група А на Европейското първенство 2015, игран пред над 10 000 зрители в столичната зала Арена Армеец.

Така волейболистите ни постигнаха втора победа на турнира, като със сигурност преминават във втората фаза на шампионата. От последния им двубой срещу Холандия зависи дали нашите ще завършат като първенец в групата и ще се класират директно на четвъртфинал.

Лалетата също имат  две победи до сега, като резултатът от директния двубой ще определи развоя на събитията. Мачът за първото място е на 11 октомври (неделя) от 20:30 ч, като ще бъде предаван пряко по БНТ HD.

Селекционерът Пламен Константинов започна с промяна, като на  мястото на капитана Владимир Николов в игра се появи Николай Учиков. Останалите на терена бяха Георги Братоев, Тодор Алексиев, Николай Пенчев, Виктор Йосифов, Теодор Тодоров и либеро Теодор Салпаров. До края на мача треньорът даде шанс на почти всички състезатели за изява, като в на полето се появиха още Мирослав Градинаров, Андрей Жеков, Владислав Иванов и Станислав Петков.

След невероятната победа в първия ден на турнира, в който нашите сразиха Германия с 3:0 гейма, във този мач те не можаха да блеснат със същата сила и нямаха най-добрия си ден. Нашите показаха игра с големи аплитуди, като това доведе до загубата на два гейма.

След като изоставаха с 1:2 гейма националите ни обаче намериха сили да се върнат в играта, като спечелиха частта и  изравниха резултата до 2:2 гейма. За това голям принос изигра и включването на Мирослав Градинаров на поста диагонал, като той отигра важни точкови атаки.

В петата решителна част българските момчета показаха на какво са способни, като поведоха на съперника с 8:3, а това им даде солиден аванс. Въпреки опитите на чехите за съпротива, нашите не позволиха обрат и затвориха гейма и мача с крайната победа.

Реализатор за България стана Тодор Алексиев с 13 точки. Мирослав Градинаров дабави 12 точки за успеха.

 
 
Временно класиране
  PT. PT. WS LS
България
5 2 6 2
Холандия
5 2 6 3
Чехия
1 2 3 6
Германия
1 2 2 6

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK