Волан се заключи по време на движение, двама оцеляха по чудо

снимка: infomreja.bg

Волан се заключи по време на движение, но шофьорът и пътничката оцеляха по чудо. Катастрофата е станала в 11.30 часа край Симитли, на пътя между селата Черниче и Крупник.

На десен завой воланът на лекия автомобил Лада „Калина” се заключил и руското возило излетяло в канавката. Пострадали са леко 26-годишният водач и приятелката му, която е на 21 години. И двамата са от с. Крупник. Те са транспортирани до Благоевград и приети в МБАЛ с охлузни, контузни рани и най-вече стрес.

На водача на автомобила са назначени допълнителни изследвания за евентуални скрити травми, в момента състоянието му се уточнява. Взета му е кръвна проба за алкохол.

„Пътното произшествие стана, защото това е автомобил-убиец”, обясни братът на пострадалия шофьор. Той купил возилото преди години от Благоевград, „Калина”-та са ограничена серия, в момента вече не се произвеждат, няма и части за тях.

"В Италия, където работих, „Калинка” преди време ми направи същия номер - воланът се заключи, добре, че не карах бързо", обясни собственикът на автомвобила, който дал на брат си колата. Той правил рекламация на вносителя на закупения дефектен автомобил, но не я уважили.

Молил и майстора, дето ремонтирал катастрофиралия първия път автомобил, да махне бутона под волана, но той също не се съгласил.

 

КОМЕНТАРИ

ф19:27 - 13.12.2011
много ги разбираш нещата ти дори и да кара по инерция пак неможе да се заключи освен ако не си гу е сложил в джоба
Васко15:01 - 13.12.2011
Абе малоумни щофьори кой Ви даде книжка,после колата Ви е виновна!Изключил си двигателя и си се движил по инерция за да спестиш някоя стотинка гориво...дебил,аматьор!
Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK