Вокална формация „Неразделни“ с отличие от Албания

Снимки: Читалище "Братство"

Представиха се с български народни песни пред многобройната публика в Дуръс

Вокална формация „Неразделни“ към читалище „Братство 1869“ – Кюстендил, с ръководител Весела Петрова взе участие в XI Музикален фестивал „Музика и море”, провел се от 31 август до 4 септември 2019 г. в гр. Дуръс, Албания.

Целта на фестивала бе да представи културната традиция на различни страни и да даде възможност на участниците да се запознаят, да се сприятелят и да представят своите държави чрез музика и танци.

Във фестивала взеха участие групи, хорове, оркестри и мажоретни състави от Европа – Полша, Румъния, Черна гора, Хърватия, България и др.

В рамките на фестивалната програма „Неразделни” изпълниха обработки на български народни песни пред многобройната публика и достойно представиха гр. Кюстендил и България.

По време на престоя си участниците имаха възможност да се запознаят с културно-историческото наследство и забележителности на Албания.

Това е поредното участие на международна сцена на талантливите кюстендилски певици, които за сетен път представиха достойно кюстендилското хорово изкуство.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK