Войнишки паметник откриха и осветиха в струмянското село Махалата

Снимки: Община Струмяни

Паметникът бе открит с тържествена церемония и военни почести

С тържествена церемония и военни почести днес в струмянското село Махалата бе открит войнишки паметник за увековечаване на подвига и паметта на участниците и геройски загиналите в Балканската и Първата и Втората световни войни.

В тържествената церемония взеха участие военнослужещи от военно формирование 26 400 - Благоевград, както и духов оркестър от град Сандански. Паметникът бе осветен от свещенослужители и бе открит от кмета на община Струмяни - Емил Илиев, както и от Костадин Стоянов - председател на Инициативния комитет, осъществил патриотичната инициатива.

Събитието уважиха кметове и кметски наместници, общински съветници, представители на общинска администрация - Струмяни, пенсионерските клубове в общината, образователни институции, граждани и журналисти.

Идеята за създаване и откриване на военния паметник е на местен инициативен комитет от село Махалата, който със съвместни усилия и упорития труд на гражданите и съдействието на общинска администрация - Струмяни, както и на наследниците на загиналите и участниците в Балканската и двете Световни войни, успя да реализира инициативата и да я доведе до успешен край. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK