Военнослужещи от Благоевград показаха бойни сили международното учение „Golden Fleece -20“

Снимки: Министерство на отбраната

То се проведе в Гърция

Военнослужещите от Бригадно командване – Благоевград, които участват в международното ротно-тактическо учение с бойна стрелба „Golden Fleece 20“, днес, 14 февруари, демонстрираха способности по време на деня за високопоставени гости на учебния полигон в база Дримос, Гърция. Българският взвод се включи в настъпление с бойна стрелба като занятията наблюдаваха началникът на Генералния щаб на националната отбрана на Република Гърция генерал Константинос Флорос, командирът на Бригадното командване полковник Красимир Кръстев и представители на другите страни-участници.

Двадесет и един военнослужещи с четири бойни бронирани машини „Commando Select” от Бригадно командване - Благоевград с ръководител лейтенант Борислав Манов взеха участие в учението „Golden Fleece 20“, което се проведе от 10 до 14 февруари в Република Гърция, база Дримос.

Освен страната домакин Гърция, в него участваха и военнослужещи от Румъния, Сърбия, Албания, Република Северна Македония и САЩ. По време на учението военнослужещите изпълняваха съвместно задачи по операции по поддържане на мира и настъпление с бойна стрелба, охрана на обект, ескорт, участие на механизирания взвод от многонационалната рота в ротно-тактическо учение с бойна стрелба.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK