Военноморските сили вече имат нов хеликоптер

Снимки: МО

На Никулден празнуват моряците

Днес виждаме резултата от усилията на Министерство на отбраната да приключи един дълъг и скъп спор между „Еърбъс Хеликоптерс“ и българската държава. Постигнахме едно разумно и изгодно за двете страни решение, с което нашият флот се сдобива с един нов хеликоптер. Това каза министърът на отбраната Красимир Каракачанов днес на церемонията за приемане на вертолет AS 365N3 „Dauphin” (Дофин) в състава на Морската вертолетна авиобаза „Чайка”.

„Придобиването на въоръжение на новия хеликоптер е от съществено значение за повишаване на способностите на нашия флот и за увеличаване на възможностите на морската ни авиация“, подчерта министърът на отбраната и посочи, че това дава основание на българските военни  моряци да имат увереност при изпълнение както на основната мисия по защита на териториалната цялост и суверенитета на България, така и на съюзнически ни задължения.

„Днес в 13.00 ч. приключи удълженият срок за подаване на оферти  по проекта за придобиване на многофункционален патрулен кораб за ВМС.  В Министерството на отбраната са получени  две оферти - от немска и от италианска фирми“, съобщи министър Каракачанов в отговор на журналистически въпрос и посочи, че предстои отваряне, оценка и класиране на офертите от междуведомствената работна група.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK