Военно формирование 26400 с двоен празник

снимки: Община Благоевград

Двоен празник отбеляза днес военно формирование 26400 в Благоевград. 40-годишнината от създаването на Командването на Сухопътните войски и празникът на военно формирование 26 400 събраха военнослужещи и гости на тържествено събрание-концерт в зала „Яворов”.

Присъстваха зам.- кметът по строителството и сигурността инж. Стоян Благоев и зам.-кметът по хуманитарните дейности Валери Смиленов, началникът на Щаба на Сухопътни войски ген. Андрей Боцев, командирът на военното формирование подполковник Иван Иванов, свещеници, представители на Областната управа, полицията, пожарната и много гости.

Приветствие към военнослужещите отправи подп. Иван Иванов. Той благодари на всички момчета и момичета, които защитават честта и мира в Република България. Подполковник Иванов допълни, че работата на войсковата част е насочена към изпълнение на задачи по трите мисии на Българската армия - „Отбрана”, „Подкрепа на международния мир и сигурност” и „Принос към националната сигурност в мирно време”.

По случай празника бяха наградени военнослужещи и цивилни служители от военно формирование 26400. Методи Гъркинин бе повишен в длъжност.

След отчет за добрата работа на военното формирование, исторически  факти от неговото създаване до днес и прочитане на всички поздравителни адреси към ръководните органи, програмата продължи с концерт- спектакъл. Финалът на мероприятието бе поставен от символа на Пиринския край - Ансамбъл „Пирин”.

 

снимки: Община Благоевград
снимки: Община Благоевград
снимки: Община Благоевград
снимки: Община Благоевград

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK