Военните, преболедували КОВИД, ще даряват плазма по заповед

Източник: Министерство на отбраната

Военният министър призова всички, преболедували коронавируса, да дарят плазма

Подготвя се заповед преболедувалите военнослужещи да даряват плазма за други болни. Това каза след края на заупокойната молитва за Архангелова Задушница пред Военния мавзолей-костница на Централните софийски гробища военният министър Красимир Каракачанов, цитиран от БиТиВи.

Той призова хората, преболедувари коронавируса, също да дарят плазма.

Въпросът за национална карантина не е разглеждан към момента в правителството. Това трябва да се реши от Националния оперативен щаб, каза Каракачанов.

Вицепремиерът коментира и ситуацията с преговорите за приемане в ЕС на С. Македония. Той каза, че съседите ни са подценили ситуацията и че България няма как да отстъпи от позицията си, тъй като тя е приета с решение на парламента.

По думите на Каракачанов до 17 ноември все още има време македонска делегация да дойде и да подпише анекс, с който се отказва от териториални и малцинствени спрямо България, както и приема обща история до 1945 г. Това само ме убеждава, че той (Зоран Заев) и повечето министри явно не четат документите, които са подписали, каза Каракачанов. /news.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK