Военният завод „Емко“с възстановен лиценз

Снимка: novini.bg

 

Междуведомственият съвет по отбранителна индустрия възстанови лиценза на военния завод „Емко“.  Това стана по време на днешното заседание на съвета, на което бе разгледан докладът на МВР и служба КОС за безопасността на съхранение на произведената от фирмата продукция.

„От днес фирмата е пълноправен участник на международните пазари“, каза икономическият министър Емил Караниколов. Докладът е повече от 30 страници. Има предписания, но „Емко“ ме увериха, че ще ги изпълнят, заяви министърът по време на брифинг, където даде разсянение по темата.

По думите му от  “Емко” имат право да внасят компоненти  и да изнасят продукцията, която изработват. Той заяви, че въпреки това те ще дойдат днес пред Министерски съвет и там ще се чуят техните коментари.

Говори се, че аз като министър на икономиката съм разпоредил тези търговски взаимоотношеия да бъдат прекратени, това не е вярно. Не се бъркам в работата на никое търговско дружество, заяви министър Караниколов.

Това, което мога да обещая на работниците, е че ние бързо ще разглеждаме техните искания. По най-бързия начин ще им дадем лицензите те да изнесат продукцията, тъй като към нея има голям интерес. Заради неуредиците около лиценза ВМЗ Сопот е поел поръчката от Индия вместо „Емко“.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK