3 километра опашка на Кулата

Снимка: БГНЕС

По-засилен става в Кресненското дефиле

3 километра е опашката от чакащи автомобили в съботния ден на ГКПП Кулата на изход от България за Гърция, предава репортер на БГНЕС.

Трафикът по автомагистрала “Струма”, водеща към южната ни съседка е интензивен. По-засилен става в Кресненското дефиле.

Много българи използват уикендите за кратка почивка по гръцките плажове в района на Драма, Кавала, Аспровалта и редица популярни сред нашенците градчета и села в Северна Гърция и на полуостров Халкидики.

На всички пунктове за изход от страната трафикът днес е натоварен. Трафикът е интензивен на изход за леки автомобили на границата с Република Сърбия на ГКПП Калотина, на границата с Република Турция на ГКПП Капитан Андреево, ГКПП Лесово и ГКПП Малко Търново.

От полицията и граничните служби информират, че нормално се преминава на всички гранични контролно-пропускателни пунктове с Република Северна Македония и с Румъния.

Граничните власти припомнят, че при излизане от България на ненавършили пълнолетие лица – български граждани и такива с двойно гражданство (българско и чуждо) на граничния пункт следва да бъдат предствени: документ за пътуване – валидни български паспорт или лична карта. За децата с двойно гражданство – български документ за пътуване и чужд документ за пътуване (при наличие на такъв).; оригинал на нотариално заверено писмено съгласие от отсъстващия при пътуването родител. С цел намаляване времето за проверка, родителите/придружаващите лица предварително да подготвят и представят незаверено копие на документа за съгласие, което да остане на граничния пункт след преминаване. /БГНЕС

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK