Военни осигуриха спешна медицинска помощ на седемгодишно дете

Снимки: МО

Детето е транспортирано от Варна в столична клиника

Военнослужещи от дежурните сили и средства на авиобаза Враждебна бяха задействани вчера и днес, на 15 и 16 април, за осигуряване на въздушен транспорт със самолет „Спартан“ за нуждите на Министерството на здравеопазването.

Задачата беше свързана с осигуряване на спешна медицинска помощ на седемгодишно дете, настанено за лечение в УМБАЛ „Св. Марина“ в гр. Варна.

Вчера, 15 април, тричленен екипаж на самолет „Спартан“ с командир капитан Георги Пъшев извърши транспортиране на екип от Военномедицинска академия по маршрут София – Варна – София.

Самолетът излетя от летище София към гр. Варна в 17.52 ч. Медицинският екип в състав професор Никола Владов, доцент Румяна Андонова и доктор Радослав Костадинов трябваше да извърши спешна хирургическа интервенция на малкия пациент, настанен във варненската болница. Самолетът се завърна на летище София в 00.20 ч. на 16 април 2020 г.

Днес, 16 април, екипаж с командир капитан Евгений Златанов извърши транспортиране със самолет „Спартан“ на медицински екип от болницата в гр. Варна  и седемгодишния пациент за настаняване на детето за лечение в София.

Самолетът излетя от летище София за гр. Варна в 14.05 ч. и в 16.38 ч. кацна обратно в София.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK